Waar moet ik op letten bij zomerbanden?Het is een feit dat veel mensen bekend zijn met winterbanden. Experts raden winterbanden aan wanneer er sprake is van sneeuw of gladheid. In sommige Europese landen is het zelfs verplicht, om winterbanden te hebben. Mensen kiezen vaak hun winterbanden zorgvuldiger uit dan hun zomerbanden, maar wij raden u aan om bij de keuze van uw zomerbanden net zo goed op te letten.

Er zijn verschillende merken die u zomerbanden bieden, maar welke van die merken zijn nou het beste voor u en uw auto? Uit het onderzoek naar zomerbanden van de ANWB blijkt dat zomerbanden uit het duurdere klassement vaak beter uit de tests kwamen. Hierbij kunt u denken aan merken als; Michelin, Pirelli, Dunlop en Bridgestone. Over kwaliteit valt niet te twisten, maar daar betaal je natuurlijk wel voor.

Uit het onderzoek van ANWB blijkt dat er ook goedkopere zomerbanden te verkrijgen zijn met een iets mindere kwaliteit dan zomerbanden uit het duurdere klassement. Hierbij kunt u denken aan merken als Continental en Fulda. Wat wij u als tweedebands.nl afraden zijn importbanden uit China. Deze banden kunt u voor een goedkope prijs verkrijgen, maar geven u nog lang geen garantie op kwaliteit.

Tweedebands.nl raad u aan om bij temperaturen boven de 7 graden gebruik te maken van zomerbanden. Daarnaast hoort u goed op te letten op het profiel van uw banden, het profiel zorgt er namelijk voor dat water op het wegdek zo goed mogelijk afgevoerd wordt. Er is natuurlijk ook een minimale diepte van het profiel bij zomerbanden. Bij 2.5 mm raden wij u aan om uw banden te vervangen, maar volgens de wet mogen zomerbanden minimaal een profieldiepte hebben 1.6 mm.

Daarnaast raden wij u aan om uw zomerbanden op te slaan in de garage wanneer u de zomerbanden wisselt voor uw winterbanden. Zo kunt u uw zomerbanden na de winter nog altijd gebruiken mits zij natuurlijk een profiel hebben dat hoger is dan 1.6mm. U kunt er ook voor kiezen om de zomerbanden zelf op te slaan, hierbij moet u wel zorgvuldig opletten waar de banden hebben gezeten. De banden zouden wel van voor naar achter gewisseld kunnen worden, maar niet van rechts naar links.

Tweedebands.nl geeft u nog een gouden tip mee:
Plan alvast uw bandenwissel in, zo bent u de drukte voor!

Uiteraard kunt u uw banden wisselen in een van onze filialen:
– Autocentrum Nooteboom Schiedam
– Profile Tyrecenter Leiden
– Profile Tyrecenter Barendrecht
– Profile Tyrecenter Gouda
– Profile Tyrecenter Zoetermeer
– Profile Tyrecenter Utrecht
– Profile Tyrecenter Vianen
– Profile Tyrecenter Numansdorp

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met onze garage in Schiedam (+31 (0)10 – 4708328).

Contact opnemen