Wanneer moet ik mijn autoband vervangen?Helaas komen er in Nederland nog steeds veel ongevallen voor, mede door versleten banden. Er zijn een aantal belangrijke factoren die een invloed hebben op het slijten van autobanden. Hierbij kunt u denken aan het aantal kilometers dat u maakt met uw auto, de manier waarop u rijdt en natuurlijk het landschap waar u op rijdt met uw autobanden.

Het wisselen van uw banden is hierdoor dus van groot belang, uw moet uw banden wisselen wanneer:
- U een lekke band heeft. Uiteraard bent u altijd welkom bij een van onze garages. Terwijl u van een bakje koffie of thee geniet, lossen onze monteurs het probleem op!
- Uw banden niet gelijkmatig slijten en hierdoor grote verschillen ontstaan met uw banden. Het is zeer belangrijk dat u de banden regelmatig controleert.
- U aan uw banden ziet dat ze verouderen. Er zijn belangrijke factoren die hier een belangrijke rol in spelen zoals; gebruik, belasting, spanning, rijstijl, opslag en uiteraard tempratuur. Wij zien het verouderen van uw banden als een punt die u zeker niet mag onderschatten. Het is minstens even belangrijk als andere factoren die beslissend zijn voor uw veiligheid onderweg.
- Uw banden al zeker 10 jaar niet zijn verwisseld. tweedebands.nl adviseert u al na 5 jaar regelmatig uw banden te controleren.
Daar blijft het niet bij, er zijn ook een aantal wettelijke eisen waar uw banden aan moeten voldoen. Uw banden zijn het contactpunt tussen uw auto en de weg waar u op rijd en moeten dus een minimale profieldiepte hebben van 1,6 millimeter. Als het profieldiepte van uw banden lager dan 1,6 millimeter is, bent u dus genoodzaakt om uw banden te vervangen.


Waar zorgt profieldiepte voor?

De profieldiepte van uw banden zorgt er voor dat water op het wegdek sneller afgevoerd kan worden, maar is ook zeer belangrijk voor uw grip op het wegdek.


Strengere regels bij winterbanden

Het is een feit dat regels voor winterbanden strenger zijn dan zomerbanden. Dit omdat uw wegdek slechter wordt beïnvloedt door weersomstandigheden tijdens de winter. Maar wat zijn de regels voor winter banden dan?

Uw winterbanden moeten een minimale profieldiepte hebben van 4 millimeter.
Uw winterbanden moeten een M+S symbool hebben. M+S staat voor modder en sneeuw. Banden met een M+S symbool hebben 10% meer tractie.
Wanneer uw banden een lagere snelheidscode hebben dan aanbevolen door de fabrikant, moet u dit aangeven. Dit doet u door middel van een sticker.


Advies van Tweedebands.nl

Wilt u zo veilig mogelijk rijden en u zoveel mogelijk houden aan de wettelijke verplichtingen die u heeft als weggebruiker? Dan adviseren de experts van Tweedebands.nl om uw banden al te vervangen bij een profieldiepte van drie millimeter. Dit omdat de kans op afname van grip bij lage profielen vergroot. Ook willen wij u er op wijzen dat het zeer belangrijk is dat banden gelijkmatig slijten. Zorg daardoor dat het verschil tussen banden niet groter wordt dan 3 millimeter.

Wilt u er zeker van zijn dat uw banden voldoen aan de veiligheidsregels en wettelijke eisen kunt u altijd contact opnemen met onze garage in Schiedam (+31 (0)10 – 4708328)voor een uitgebreide autocheck!

Voor vragen, advies en gegarandeerd top service kunt u terecht op al onze filialen:
– Autocentrum Nooteboom Schiedam
– Profile Tyrecenter Leiden
– Profile Tyrecenter Barendrecht
– Profile Tyrecenter Gouda
– Profile Tyrecenter Zoetermeer
– Profile Tyrecenter Utrecht
– Profile Tyrecenter Vianen
– Profile Tyrecenter Numansdorp

Contact opnemen